Det er vores ønske, som din patient forening, at hjælpe og støtte dig bedst mulig. Du kan altid sende en mail eller ringe til foreningen inden for telefontiden, hvis du har behov for specifik råd og vejledning.
Her på siden har vi samlet nogle forslag til hvad du selv kan starte med at gøre.
Du kan søge hjælp hos din praktiserende læge, din kommune eller hos handicapkonsulenten i dit lokale Jobcenter (arbejdsformidling).
Lægen kan hjælpe dig med, at sende dig videre i systemet og evt., medicinere dig for smerter. Det er først og fremmest vigtigt, at du har en diagnose, da det oftest fremmer processen. Et god råd er, altid selv at være i besiddelse af journaler, undersøgelser m.m.Du har som patient akt indsigt, så du kan få dine journaler og papire ved at spørge din læge, eller behandler.

Hos din kommune, lokale Jobcenter og hos SU styrelsen kan man søge midler til, at gennemføre et arbejde eller en uddannelse.
Flere kommuner udbyder også Patientuddannelsen "lær at leve med en kronisk sygdom", dette er et tilbud til dig, som har en kronisk lidelse.

Klik ind og se hvilke muligheder du har!Hjælpemidler
Hvis din hypermobilitet har medvirket til et handicap eller en funktionsnedsættelse er der hjælp at hente.
Det kan være svært at komme igennem dagligdagen, hvis man pludselig er blevet hæmmet fysisk.
Gennem din kommune kan du kontakte en ergoterapeut, som via en ansøgning kan vurdere om du er berettiget til hjælpemidler.
Det er muligt at søge om alt lige fra køkkenredskaber, senge, skinner, til almindelige ting du bruger i hverdagen.
Husk at søge i god tid, der er som regel ml. 1-6 mdr. ventetid.
Læs mere på din kommunes hjemmeside.
27 Mar 2006 by katrine